• Sponsor-1.jpg
  • Sponsor-2.jpg
  • Sponsor-3.jpg
  • Sponsor-4.jpg
  • Sponsor-5.jpg

Nieuws

Laatste bericht
 
Drie jaar heeft een comité van hardloopliefhebbers uit de verschillende loopgroepen in de gemeente De Wolden het Loopcircuit De Wolden georganiseerd. Wat hebben we gerealiseerd?
Aan deelnemers die aan een flink aantal wedstrijden binnen de gemeente De Wolden deelnamen is een mooie attentie uitgereikt, ook aan de jeugdige atleten. Aan de snelste atleten over een aantal wedstrijden zijn mooie prijzen uitgereikt. Bovendien hebben de leden van het Loopcircuitcomité jaarlijks voor alle basisschoolleerlingen een hardloopclinic verzorgd.
Ondanks de inspanningen van het loopcircuitcomité en de bereidheid van sponsors en gemeente om ons financieel te ondersteunen, is het niet gelukt om een groter aantal deelnemers aan de wedstrijden van het loopcircuit te realiseren. Vandaar dat we als comité hebben besloten om met de organisatie te stoppen.
Het was zinvol om als organisatoren van verschillende hardloopwedstrijden met elkaar samen te werken. We hebben veel van elkaar geleerd. Vandaar dat we met plezier terugkijken op onze samenwerking.
Het spreekt voor zich dat de afzonderlijke hardloopevenementen in de gemeente de Wolden ook in 2018 georganiseerd zullen worden. Uiteraard zien we u daar graag weer als deelnemer.

Met vriendelijke groet,
Comité Loopcircuit De Wolden

 

Dijkhuizenrun berichten

Interview met Annemieke Knevel

Op zaterdag 2 september is de achtste wedstrijd van Loopcircuit de Wolden gehouden nl. de Dijkhuizenrun in Ruinerwold.
Eén van de deelnemers op de 5 km is Annemieke Knevel.  Ze is lid van Loopgroep Ruinen en Enjoy Running in Zuidwolde. Ze loopt 3 keer hard in de week. In 2012 is ze begonnen met hardlopen en ze doet voor de derde keer mee met het Loopcircuit. De Dijkhuizenrun vindt ze één van de leukste wedstrijden omdat het een leuk parcours is: door het mais en een zachte ondergrond. En niet te vergeten:  het is een thuiswedstrijd voor haar. Annemieke is sneller met een crossloop dan op asfalt.
De eerste keer dat ze mee deed met de Dijkhuizenrun (2012) was gelijk haar snelste tijd!
De Westerbergen Summertrail in Echten vond ze ook erg mooi dit jaar. Hardlopen doet ze vooral voor de lol en niet om de tijd. Twee jaar geleden heeft ze een ongeluk gehad en nu is hardlopen ook een stukje ontspanning voor haar.
Annemieke bedankt voor dit interview en nog heel veel hardloopplezier.

Alkeloop berichten

Interview met Marissa Nijstad

Ik ben Marissa en woon in Alteveer. Ik heb meegedaan aan de Alkeloop op de 5 km en was 3e dame en bij de plaatselijke deelneemsters op de 2e plaats dus 2 keer op het podium.
Ik loop liever één ronde van 5 km maar voor het publiek zijn meerdere ronden leuker.
Ik loop zo’n 4 jaar hard en train vaak samen met mijn zus op het Ecoduct bij Zuidwolde. Ik heb eigenlijk geen voorkeur wat het weer betreft als het maar niet glad is.
Zo nu en dan loop ik een wedstrijd, volgend jaar ben ik van plan om aan meer wedstrijden van het Loopcircuit mee te doen.

Ik ben van plan volgend jaar samen met de hond een aantal canicrossen te lopen.

Westerbergen Trial berichten

Rennend westSinds vorig jaar (2016) is Westerbergen één van de sponsoren van het Loopcircuit. Nav deze sponsoring kwam naar voren dat ze het mooi zouden vinden dat een wedstrijd bij de Westerbergen zou plaats vinden, hierop hebben Lamko Hulzebos en Martijn Meppelink de handen ineen geslagen en deze wedstrijd mogelijk gemaakt.

Woensdagavond 12 juli klonk het startschot van de 1e (vernieuwde) editie van de Westerbergen Summertrail, 1998 was de laatste keer dat deze heeft plaats gevonden . Een schitterend hardloopevenement rondom Vakantiepark Westerbergen. Een oude traditie werd hiermee in ere hersteld.

Met 345 renners mogen wij spreken van een groot succes! Als eerste was de jeugd aan de beurt en na deze de 5 en 10 km.

Wij willen jullie dan ook bedanken voor jullie enthousiasme én deelname! 

 

Mooi Ruinen Run berichten

Interview met Marjan Brinkman

Op 18 juni is de Mooi Ruinen Run onder tropische omstandigheden gehouden. Deze run is onderdeel van het Loopcircuit de Wolden.Jan slip

Een van de deelnemers op de 10 km was Marjan Brinkman. Marjan geeft te kennen niet bang te zijn voor de hitte. Vantevoren heb ik voldoende gedronken en ik pas de snelheid aan de omstandigheden aan. Marjan heeft al aan twee van de 9 wedstrijden mee gedaan en spreekt de verwachting uit zeker het minimum aantal van vijf te halen. Ze loopt gemiddeld 2 a 3 keer per week en is momenteel in training voor de open air. Ze heeft als doel om dit jaar nog een halve marathon te lopen. Het loopcircuit vind ze een mooi initiatief en vooral de wedstrijden die bestaan uit 1 ronde vind ze aantrekkelijk. Rondjes lopen is niet zo mijn ding. Ze prijst zich gelukkig al heel lang blessurevrij te kunnen lopen en wil dit graag zo houden. Marjan heeft niet echt een voorkeur voor een weertype. Nu is het wel iets te warm ,maar het is re doen. Marjan, bedankt voor dit korte interview en veel succes bij de volgende wedstrijden.

Jan Lip en Levert Klooster

 

Weer hardloopclinic Loopcircuit de Wolden

Donderdag en vrijdag 1 en 2 juni, hebben Jan en Gerard een 5 tal clinics verzorgd op de basisscholen te Alteveer, Drogteropslagen en Kerkenveld. Al met al hebben we ca. 100 kinderen enige beginselen laten ervaren van de loopsport. Enthousiaste groepen en leerkrachten, was weer leuk, zeker met dit prachtige weer.

clinic 1juni 01 clinic 1juni 02

LEXIS Crossloop berichten

Gesprek met Kike Velting

Zaterdag 6 mei was de 3de hardloopwedstrijd van Loopcircuit De Wolden. Dit was de eerste wedstrijd waarbij kinderen aan konden deelnemen. Voordat de kinderen van start gingen wa

Gesprek lexis

s er gesprek met Kike Velting. 

Kike is 12 jaar en komt uit Dalen. Het blijkt dat Kike voor het tweede jaar mee doet aan Loopcircuit, ze vind het erg leuk om mee te doen.

Ze traint bij HAC en loopt zo'n 4x per week. Ze loopt veel wedstrijden. Op de vraag waarom ze is begonnen met hardlopen antwoordt ze dat dat komt door haar familie zoals haar ouders en zus die ook hardlopen.

Kike is eerste geworden bij de wedstrijd in haar leeftijdscategorie met een tijd van 9:13. Proficiat met het behalen van de eerste plaats.

Bedankt voor het gesprek en tot ziens op de andere hardloopwedstrijden van het Loopcircuit.

Eerste hardloopclinic Loopcircuit de Wolden

De eerste hardloopclinics van het Loopcircuit de Wolden zijn deze week gegeven bij IKC Het Groene Hart.
In het zonnige Zuidwolde een hele dag met enthousiaste leerlingen buiten kunnen rennen!

IMG 20170403 WA0012 20170403 105111 20170403 125443
IMG 20170403 WA0002 IMG 20170403 WA0010

Viaductenloop berichten

Interview met Marjanne Katerberg

Marjanne, 43 jaar, traint bij Loopgroep Zuidwolde en Ren met Ben.

Zij is enthousiast over het Loopcircuit: het zijn zulke verschillende loopjes en afstanden en het hele jaar door! Je komt dezelfde mensen tegen, het is een gemoedelijke sfeer en goed georganiseerd. De stempelkaart vind ze super handig: er staat duidelijk op wanneer elke loop is! De afgelopen 2 jaar heeft ze ook aan het Loopcircuit meegedaan: het shirt heeft ze vandaag zelfs aan (zie foto). Haar 3 zoontjes stimuleert ze ook om mee te doen met het Loopcircuit. Marjanne traint de afgelopen tijd wel fanatieker en dat is te merken: vorige week stond ze voor het eerst op het podium bij de Kroeg tot Kroegloop. De Viaductenloop is zwaarder dan andere loopjes maar dat is voor haar wel een uitdaging. Ze gaat voor een PR en dat is gelukt: haar eindtijd is 42.33 en daar is Marjanne heel tevreden mee (bijna 8 minuten sneller dan vorig jaar)!

Femke 01 Femke 02

 

Kroeg tot Kroegloop berichten

 

KtotK 01 KtotK 02 KtotK 03

Interview met Martin van Riesen

Martin loopt al vele jaren hard en heeft ook vorig jaar aan het Loopcircuit de Wolden meegedaan.
Hij is van plan om ook dit jaar weer het minimale aantal wedstrijden te lopen.
Hij loopt wedstrijden van 5 km t/m de marathon in Rotterdam.
Deze marathon heeft hij gelopen door te trainen met hartslag (sportrusten).
Dat is hem goed bevallen volgende keer weer, gaat minder tijd in zitten maximale afstand 14 km.
Hij loopt het liefst wedstrijden van èèn ronde.
De kroeg naar kroegloop heeft hij volbracht in een mooie tijd van 40.55. Zijn doelstelling was 41 minuten dus hij was zeer tevreden

 

Atlas Sport uit De Wijk nieuwe sponsor van Loopcircuit De Wolden

Naast de huidige sponsoren heeft Loopcircuit De Wolden weer een nieuwe sponsor gevonden: Atlas Sport uit De Wijk. Atlas Sport is een sportschool voor iedereen; voor de geoefende sporter, de krachtsporter, de beginnende sporter.

Atlas Sport wil de lokale sportiviteit helpen bevorderen. Arnoud Gengler van Atlas Sport: ‘Dat doen we door ons zoveel mogelijk in te zetten voor de gezondheid en sportiviteit van mensen, niet alleen uit De Wijk maar uit de wijde omgeving. Hiervoor investeren we een gedeelte van de opbrengsten weer in de lokale sportverenigingen. De samenwerking met Loopcircuit De Wolden past hier heel mooi in. We stimuleren bewegen zo ook via deze organisatie.

Verdere informatie

www.atlassport.nl

 

 ATLAS sponsor